Digitalizáció

A világunk gyökeres és soha nem látott sebességű átalakuláson megy keresztül. Ennek a változásnak a hajtóereje a technológia: a digitális megoldások megváltoztatják azt, hogyan gondolkozunk, hogyan élünk és hogyan dolgozunk.

A digitalizáció meghatározó trendjei

IT alkalmazások

IT alkalmazások

crm, dwh, bpm, ppm, erp, oss

Internet

Internet

portals, webhsops, selfcare, e-earning

Social

Social

social network, mobile, sharing economy, big data, cloud

Digital (Omni)

Digital (Omni)

new business models, new currencies, AI, robotics, automation

Azonnali, valós idejű, személyes és releváns interakciókra van szükségünk – függetlenül tértől és időtől, illetve attól, hogy éppen vásárolunk, szórakozunk, pihenünk vagy dolgozunk.

Emiatt az ügyfeleink (legyenek akár vásárlók, állampolgárok, fogyasztók, nézők, adófizetők, vevők, partnerek), illetve a munkavállalóink viselkedése is olyan mértékben változott meg, amit senki nem hagyhat figyelmen kívül. Ha valaki mégsem próbál meg ehhez az új környezethez alkalmazkodni, akkor azt a szintén minden korábbinál élesebb, ország- és iparági határokon átívelő verseny és az egyre hatékonyabb globális innováció kényszeríti majd alkalmazkodásra.

A digitalizáció, a digitális transzformáció az az út, ami bárkit a saját iparága vagy szektora élvonalába vezethet vagy tarthat ott. A digitális transzformáció az üzleti modell, a folyamatok és a szervezet olyan mélyreható innovációja, ami technológiai megoldások segítségével gyökeresen átalakítja a belső működést és jelentős üzleti hatást eredményez költségmegtakarítás vagy árbevétel-növekedés révén. A legtöbb ember azt gondolja, hogy az Egyesült Államok a gazdaság és a társadalom digitális átalakításában sokkal előrébb jár, mint az öreg kontinens. Mi mégis azt mondjuk, hogy ez a kép túlzottan leegyszerűsítő, és a helyzet ennél sokkal árnyaltabb és komplexebb. Mindkét kontinensen látunk forradalmi üzleti modelleket és termékeket, már csak át kell hidalnunk a piaci réseket.

adminDigitalizáció